BLOG

Nórsko, raj pre všetkých „istov“ :)

Naša prvá cesta s novo prerobenou vanderkárou smerovala do Nórska. Nórsko som prvý krát navštívil v roku 2009, s bratrancom, v kabíne jeho kamiónu, s bicyklom v úložnom priestore a bolo to najkrajších 5000 km, ktoré som dovtedy precestoval.

Keďže túto krásnu krajinu som túžil opäť navštíviť a ukázať ju aj svojim priateľom, cieľ našej cesty bol preto jasný. Vanderkáru sme naložili stravou na dva týždne, vyleštenými bicyklami, nafukovacím kajakom a vyrazili sme za dobrodružstvom. Cesta Poľskom a pár hodín prežitých na trajekte zo Swinoujscie do švédskeho Trelleborgu ubehlo rýchlo a už sme sa kochali výhľadmi na švédsku a nórsku prírodu. Tri dni, ktoré sme využili na spoznávanie Osla a Holmenkollenu, na bicykloch i na pešo, boli plánovaným osviežením a príjemným oddychom.

Read More

Takto to začalo

Začalo to dávno, najskôr stanovaním, potom vandrovaním v našom prvom „obytnom“ aute – VW Tourane, prispôsobenom na spanie vybratím zadných sedadiel a vyrobením drevotrieskovej postele, vybavenom karimatkami, debničkami, plynovým varičom, strešným boxom a nosičom na bicykle na ťažnom zariadení. Spalo s v tom síce super, ale do dažďa to rozhodne nebolo to pravé orechové 😉.

Potom prišla pandémia a naše rozhodnutie – postavíme si vlastnú obytnú dodávku, veď celý svet sa zbláznil do kempovania a inšpirácií bol plný internet.

Od myšlienky, cez kúpu ojazdenej sanitky dopravnej zdravotnej služby, jej prestavbu, vybavenia hŕby papierov a povolení, až ku vysnívanému dňu, keď sme stáli pred vlastnoručne prerobenou vanderkárou a v ruke držali novučký technický preukaz, ktorým sa z nej stal obytný automobil, prešiel takmer presne rok a my sme sa ako malí tešili na nové dobrodružstvá.

Read More